Duitsland | Wandelen in de Eifel over de Matthiasweg [Singlereis]

24-02-2022

De Eifel is een prachtig uitgestrekt gebied met natuur, rust en vele wisselende landschappen die het wandelen tot een ware belevenis maken én het is niet ver van Nederland. De Matthiasweg is de meest westelijke van de noord-zuid wegen van de Eifelverein en verbindt de landschappen van het Duits-Belgische gedeelte van de Eifel met het Duits-Luxemburgse deel van het natuurpark. De gehele route loopt over 231,5 kilometer van Aken naar Trier en is vernoemd naar de apostel Matthias, wiens graf in Trier te vinden is.

Matthias stierf in Jeruzalem door steniging de marteldood. Zijn gebeente werd later in opdracht van de Romeinse keizer overgebracht naar Trier. Sinds de 12e eeuw worden de relikwieën in de kerk van de benedictijnse abdij Sankt Matthias vereerd. Matthias is de patroonheilige van vijf steden en zeven beroepsgroepen en wordt aangeroepen bij wel vijf ziektes en gebreken.

Lees meer

Het grensgebied van Luxemburg en Duitsland is een van de hoogste delen van de Eifel en ook een van de minst bevolkte. De ruige natuur is er prachtig in alle jaargetijden. Wandelingen gaan soms over plateaus en dan weer door rivier- en beekdalen, maar de steilheid is niet bovenmatig. Het gebied is bosrijk en vrij verlaten. Wel is er meestal op de helft en aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheid om daar wat te kunnen eten of drinken.

Deze wandeltocht van Dasburg naar Trier is de laatste uit een serie van 3.

Route: heuvelachtig (ca. 250-600 m.), routes soms over hoogvlaktes maar merendeels door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 16 km afgelegd.

Accommodatie: Hotel Hauer ***
Ligging: in het centrum van Bollendorf, direct aan de rivier de Sauer/Sûre.
Faciliteiten: familiehotel met 21 kamers, restaurant, barruimte, terras. Gratis wifi.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet
Maaltijden: ontbijtbuffet en avondmaaltijd inbegrepen; consumpties tijdens de wandeling verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

INBEGREPEN 

Eindhoven Centraal Station NS-Echernacherbrück en Dasburg-Eindhoven Centraal-Station NS per minibus
Verblijf in 1-persoonskamer met douche en toilet
Ontbijt en diner
Reisleiding
Transfers per minibus
Route-uitleg
Toeristenbelasting
NIET INBEGREPEN 

Eten en drinken onderweg
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten